2013-01-01

Su Naujais metais, nauju sezonu...

Vieni laukia Kalėdų, kiti - Naujų metų sutikimo, o aš visuomet laukiu sausio 1d. Man tai - naujo auginimo sezono pradžia, su kuo visus skaitančius ir sveikinu. Ir nors dar geri du mėnesiai iki pavasario (jau nekalbant apie tai, kad ir kovas pas mus, deja, pagal orą būna greičiau žiemos mėnuo), bet jau metas pradėti svajoti ateinančių metų augalines svajones.
O ir oras lauke toks apgaulingai pavasariškas... Ir net be ryškių spalvų sodas gali būti gražus....
 
 
 

 

 



6 komentarai:

Auksė rašė...

Oi, Rasa, koks geras tas jausmas sulaukus sausio 1 dienos ! Toks nenusakomas kirbesys širdyje, o dar ta saulė šiandien už lango... Atrodo, kad ryt poryt jau bus pavasaris :). Svajonės jau pradėtos svajoti (su "Kitokiais augalais" žinoma).
Su naujo auginimo sezono pradžia !

Auksė

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Oj, kokia Jūs, Aukse, greita (aš čia apie 'Kitokius Augalus') :) taip, ar ne smagi nedidelė saviapgaulė, kad pavasaris ant nosies? tokie jau tie augalų maniakai :))) na nedaug ir liko

Linkėjimai, Rasa

salma rašė...

Pagaliau pavyko atverti duris pas Jus Rasa :) streikuoja mano pc sistema. Taigi noriu pasveikinti Jus su Naujaisiais metais, sveikatos, meiles ir zinoma visu svajoniu issipildymo, kad jos virstu realybe. Aciu uz puikius pasakojimus ir idejas.

Aistė rašė...

Jungiuosi prie sveikinimų ir naujų svajonių. Smagu stebėti, kaip gimsta "Kitokių augalų" puslapis (labai padeda svajoti :)). Stebint gražias žiemiškas nuotraukas, kilo klausimas. Paskutiniame Nancy Ondra blogo įraše jis sudėjo švariai nušienauto savo sodo nuotraukas, nes žolių kupstuose žiemoja pelėnai. Kokia Jūsų, Rasa, patirtis? Suprantu, kad nurėžti ar palikti augalus žiemai labai individualus sodininko sprendimas, bet pamačius Nancy nuotraukas pirmoji mintis buvo, kad tai cikliškai besikartojančios nurėžimo/palikimo mados :)

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Ačiū, Salma, už sveikinimus :) linkiu Jums visko to paties, o ypatingai jūsų nepaprastai gražių nuotraukų.

Linkėjimai, Rasa

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Sveiki, Aiste, ačiū už mielus linkėjimus :)
Ir aš skaičiau minėtą Nancy įrašą. Mano nuomonė būtų tokia: Virginijoje, kur Nancy gyvena, žiemos yra gerokai švelnesnės, tad galbūt pelėnai ir žiemoja dek.žolių kupstuose. Pas mus gi jiems tikrai per šalta, ir nors tiksliai nežinau, manau, jie traukia žiemoti kur šilčiau; tad nemanyčiau, kad pelės/pelėnai sukasi gūžtas žolėse.
Aš esu šalininkė augalų nekarpymo rudenį, ir iš tingumo :), ir dėl apsaugos augalams. Visgi palikta antžeminė dalis yra nemenka papildoma apsauga žiemą, ypač jautresniems augalams (pvz. miskantams). Aišku, ne visi augalai gerai atrodo žiemą, kai kurie sugriūva jau sulyg pirmu sniegu. Tad jei sklypas nedidelis, ir norisi šiokios tvarkos, galima bandyti tvarkytis selektyviai, t.y. paliekant tik tuos augalus, kurie gerai atrodo žiemą, ir kuriems reikalinga daugiau apsaugos.
Kita vertus, rudeninis valymasis pamažina darbo pavasarį, kai jo ir taip netrūksta. Tad jei sodas didelis, gal ir nebloga mintis dalį darbų nudirbti jau iš rudens. Taip kad viskas priklauso nuo paties sodininko norų, nuotaikų ir sodo dydžio :)