2009-02-12

Paris revisited

Apie šią Paryžiaus grožybę esu jau rašiusi prieš kokius metus(http://rasosaugalai.blogspot.com/2008/04/graiausia-vieta-paryiuje.html). Kadangi praeitais metais vėl teko lankytis Paryžiuje, norėjosi pasižiūrėti, kaip ta siena atrodo.
O atrodė ji šiek tiek kitaip - iš vienos pusės, šį kartą ji buvo spalvingesnė, nes žydėjo katilėliai (Campanula poscharskyana, C.portenshlagiana, ar kažkas panašaus). Tačiau, pažiūrėjus iš arčiau, jau matosi laiko padaryta žala - praplikę, išdrąskyti ploteliai, apšiurę nekurie augalai. Manau, po kurio laiko sienai reikės esminio 'remonto'...
Tačiau visvien siūlyčiau besilankantiems Paryžiuje sodininkams aplankyti šią vietą, tuo labiau, kad ji visai šalia Eifelio bokšto (antroje nuotraukoje dešiniame viršutiniame kampe jis kaip tik ir matosi)
Tuo pačiu aplankiau dar vieną nedidelę 'augalinę sieną'. Ši yra padaryta virš įėjimo į Fondation Cartier - gerokai mažesnė, ir ne tokia įspūdinga (man gal net labiau patiko tas mozaikinis 'vazonas' medžiui ir priderintas grindinys. Bet, kap žinia, skonis yra skonio reikalas :)

2 komentarai:

Barbarapc rašė...

So nice to meet another fellow plantaholic. Welcome to Blotanical!

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Hello Barbara. Nice to hear from a fellow cold-climate gardener :) and the pictures on your blog are simply fabulous!