2012-11-28

Keletas reportažų apie Piet Oudolf darbus

Šiandien netyčia aptikau keletą filmukų apie Piet Oudolf ir jo darbus, tad noriu pasidalinti (subtitrai anglų kalba). Pirmasis - apie daugelį P.Oudolf darbų po truputį. Ypač įdomus High Line Niujorke, kur vietoje senos, apleistos geležinkelio atkarpos sukurtas puikus parkas.
O antrasis filmukas - apie Lurie sodą Čikagos Millenium parke. Nepaprastas grožis...
Gal kam pravers, planuojant savo sodus :) pasimokyti yra iš ko
 

10 komentarų:

Elė rašė...

Net sulaikiau kvėpavimą Rasa, aš vakar juos kaip tik peržiūrėjau! Mes tuo pat metu Grounded design paskaitėm, ane;)? Įkvepia mane tas Grounded design, ką jau ten kalbėti apie P. Oudolf. Net straipsniuką būsimam webui parašiau ir citavau citavau juos abudu;)

Auksė rašė...

Rasa, šiandien su tuo Tikruoju ;)! Ir daug daug daug naujų puikių neįprastų atsparių gražių stiprių įvairių augaliukų !

Neseniai nusipirkau Piet Oudolf knygą 'Landscapes in Landscapes'. Nereali knyga. O joje kaip tik nuotraukos su planais ir augalų pavadinimais būtent iš šių objektų, kurie buvo filmukuose :). O filmukus dar žiūrėsiu ir žiūrėsiu :).

Auksė

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Nu ką galiu pasakyti, Ele ... great minds think alike :))) taip, nuo 'Grounded Design' pradėjau siūlą vynioti. Bet Lurie Garden jau seniai žavėjausi, ir vis mintį audžiu, ir kur tą šalavijų upę pas save galėčiau įtalpinti

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Ačiū, Aukse, dar kartelį :) aš irgi seniai apie tą knygą svajoju, tik kažkaip vis rankos nedaeina ją parsisiųsti. Ir nors jau užsieniuose tas terminas 'natūralistic planting' darosi po truputį aptrintas, kai matai tokius filmukus, negali nesižavėti P.Oudolf darbais. Kaži, ar kada pas mus viešose erdvėse ką nors panašaus pamatysime? - belieka tik pasvajoti

Elė rašė...

Man tas klausimas apie mūsų viešas erdves irgi labai rūpi. Netgi susigundžiau Vilniaus miestovaizdžio specialistei parašyti ir 'ant durniaus' užklausti:) Nors matant kokie projektai laimi tuos nedidelius kiekius viešų erdvių/aikščių/parkų rekonstrukcijos konkursų, tai dar ilgai ir daug plaukti mums iki natūralistic planting:)

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Labai įdomu, kokio atsako sulauksite iš specialistų, Ele :) nors, deja, galiu įsivaizduoti.
Kai aš žiūriu į tuščias Neries pakrantes, su gailesčiu įsivaizduoju, kaip puikiai jie atrodytų apželdinti a la Oudolf :( deja deja... juk tada kasmet nereiktų pirkti tūkstančių vienmečių, kažkieno intersai nukentėtų
Tad belieka tikėtis privačios iniciatyvos - juk tai idealus stilius sodybų apželdinimui, gal su laiku atsiras užsakovų tokies darbams?

Elė rašė...

Aš manau, kad atsiras. Reik daryt, ką galim daryt. Skleisti žinią:))

Auksė rašė...

Rasa, tą knygą aš pirkau Vilniuje, knygyne "Humanitas" (tam knygyne galiu praleisti ištisas valandas :). Įdomu kiek skiriasi kaina parsisiunčiant knygas ir perkant jas čia. Bet pavarčius, supratau, kad negaliu išeiti iš parduotuvės be jos :).
Aš labai tikiuosi,kad kada nors Vilniaus viešose erdvėse bus ne vien vienmetės gėlės, o bent jau atgarsis to, ką čia matom.

salma rašė...

aciu Rasa uz gerus klipukus, globaliniai projektai.. ir zavintis nepabostamu naturalumu. ir zinoma kainuojantys nerealius pinigus.. pas mus lt nebent gelininkai-dizaineriai suburtu zmones ir darytu labdaringas akcijas kiekvienas savo kraste, kiekvienas nors po daigeli.. nes valdziai tai tikrai nerupi.. as taip pat ijungiau vaizduote su miesto tvenkiniu :)

http://rasosaugalai.blogspot.com/ rašė...

Prašom, Salma :) tiesą sakant, bent jau kai kurie P.Oudolf projektai viešose erdvėse tikrai atsirado privačios iniciatyvos dėka, pvz. į High Line (seno geležinkelio Niujorke) rekonstrukciją iš pradžių buvo žiūrima kreivai, bet įsikūrė organizacija 'Friends of High Line', ir štai, prašom :)
Aš Šiauliuose įsivaizduoju tokias erdves kur nors prie Talšos ar Prūdelio, labai tinkama vieta būtų...